För dig som företagare

Företagande

Förläng solljuset på kontoret

Solljus skulle man kunna se som en naturlig medicin. Faktum är att vi människor mår mycket bra av det, vi rent ut sagt behöver det! Solljus ger oss D-vitamin, vilket är en mycket viktig grundsten för att vi ska fungera. D-vitamin hjälper vår ämnesomsättning, och har dessutom visat ge skydd mot såväl cancer som infertilitet. Dessutom gör solljus oss gladare och ger oss mer ork. Det hjälper oss så pass mycket att dagliga promenader utomhus i många fall är rekommenderade vid psykisk ohälsa. Unna dig själv mer solljus i vardagen!

Solljus på jobbet

Solljus har visat sig ha mycket bra effekt på oss även om vi inte vistas utomhus. Det är så pass viktigt att arbetsmiljölagen har krav på detta. På kontor där solljus finns tillgängligt presterar människor bättre och har en mer positiv attityd till sitt arbete och sina kollegor. Om du är intresserad av lösningar för hur man kan få mer solljus i arbetslivet, läs mer här.

Slutligen, vem vill inte jobba på en arbetsplats med glada och positiva kollegor? Självklart spelar mer än solljuset in på den parametern. Men, enligt mycket forskning är solljus ett mycket effektivt sätt att skapa en miljö med goda förutsättningar.