För dig som företagare

Företagande, Tips

När företaget behöver hjälp med säkra upp företaget digitalt

I dagens IT-landskap finns många möjligheter, men också många hot. Därför lär du behöva se över ditt företags digitala säkerhet, inte bara en gång utan kontinuerligt över tid.

Vad du behöver säkra

Börja med att fundera på vilka ingångar som finns till dina system, och på vilka sätt de kan vara exponerade. Redan en sådan genomgång kan ge ganska mycket, Det är dock viktigt att inte bara blir skrämd av vad som kan vara alltför öppet. Fundera även över vettiga rutiner för att säkra saker. Du behöver inte bara veta vad ni behöver säkra, utan också vad som är rimlig ansträngning i proportion till värdet av era system.

Ta reda på hur

Det är inte ovanligt att såväl företag som myndigheter har dålig koll på säkerheten i sina system. Men glöm inte att din och personalens medvetenhet också är en viktig faktor. Trots allt ligger den mänskliga faktorn bakom de flesta säkerhetshål.

När du så småningom vet vad ni behöver säkra, är det dags att tänka på hur. Då är det dags att ta hjälp av proffs. På så sätt slipper ditt företag återuppfinna den digitala säkerheten på egen hand.