För dig som företagare

Webb

Arbeta som influencer

Influencer är ett yrke som efterfrågas alltmer enligt Framtid.se. Att arbeta med sociala medier kan tyckas vara enkelt men det kräver en hel del arbete och tid. Det finns bland annat tre viktiga faktorer som du behöver tänka på för att lyckas med ditt yrke som influencer.

Håll dig uppdaterad

Sociala medier förnyas och uppdateras ständigt. Vill du arbeta som influencer gäller det att hänga med i trender och även ha en förmåga att anpassa sig efter dessa. Tekniken går hela tiden framåt och nya funktioner tillkommer dagligen. Ett exempel på det är liveshopping som man ser mer och mer av i influencer-världen. Hos E-handel kan du få mer information online om hur det fungerar.

Hitta din nisch

Det finns miljontals användare av sociala medier med mål att bli influencer. Enligt Driva Eget är behöver man hitta sin nisch. Mat, livsstil och kläder är exempel på vad du kan specialisera dig inom. När du bestämt dig är det mest fördelaktigt att du håller dig inom ämnet för att skapa en röd tråd i ditt content.

Skapa relation med dina följare

Den viktigaste punkten för att du ska lyckas som influencer är att skapa relation med dina följare. Gör det genom att svara på kommentarer, gilla deras bilder och visa att du uppskattar dem.