För dig som företagare

Webb

Fallgropar i hemsidedesign

9534469-web-design-concept

Det är många saker man bör hålla i åtanke när man skapar en hemsida, även om det bara är för en blogg. Det finns många ställen där en liten brist i designen kan leda till stora problem i slutändan. Här kommer en kort lista på misstag man ska se till att undvika.

1. Undvik att designa absolut allt

Det en uppsjö av verktyg och gimmickar man kan använda sig av i webbdesign, många av dessa fungerar väldigt bra för att uppnå ett visst mål eller för att lösa specifika problem, och att använda dem är i sig själv inte fel. Dock så måste man vara försiktig med hur mycket av sådana saker som man använder.

2. Försök inte återuppfinna webblayout

Majoriteten av hemsidor har liknande drag, detta är många gånger på grund av det är denna design som visat sig fungera bäst och vara mest användarvänlig för besökare. Anledningen till varför vi menyer uppe till vänster, till exempel, är för att vi i västvärlden läser text uppifrån nedåt och från vänster till höger. Förändrar man grundläggande aspekter av layout måste man tänka på alla möjliga implikationer av detta.

3. Använd rätt typsnitt i vid rätt tillfälle

Först och främst, bara för att det finns en nästan oändlig lista av typsnitt man kan använda betyder inte att en del, majoriteten av dem faktiskt, fungerar bra på en hemsida, speciellt inte i kombination med andra. Några av de mest använda typsnitten på nätet är Veranda och Georgia, de är väldigt lättlästa och internetvänliga typsnitt, men bara det faktum att de är så vanliga är en anledning till att de fortsätter vara det, det är helt enkelt typsnitt som folk är mest bekant med även om de inte vet det själva.