För dig som företagare

Webb

Få läsare – Skriv riktat

830149-laptop

Målet som de flesta bloggare har är att få många läsare. Vägen dit är inte helt enkelt och det finns en rad råd som kan ges för at öka antalet besökare. Men oavsett hur mycket reklam man gör, hur mycket man sprider den i sociala medier eller marknadsför bloggen så handlar det helt och hållet om vad man skriver om och hur man skriver. Visst kan många läsare lockas in via andra kanaler men för att behålla läsarna och få dem att återvända krävs kvalité och spets.

En sak att tänka på är att skriva riktat och fråga sig varför läsarna just skulle vilja läsa denna blogg. Det finns tusentals modebloggar och mängder av personliga bloggar. Frågan man behöver ställa sig är ”Vad är jag bra på? – Vad ska jag förmedla?”. Genom att smalna av och rikta in sig på ett smalt område kommer även bloggen att sticka ut och vara annorlunda. Kanske ska modebloggen enbart handla om hattar? Kanske ska personliga bloggen enbart handla om betraktelser från kollektivtrafiken.

Alla kan ha Sveriges bästa blogg – inte minst om man inte har någon konkurrens på det smala ämne man valt. Att vara bäst är en bra början.